top of page
IMG_7535_edited.jpg

Welkom op mijn snooker coaching website! Mijn naam is Luk Simoens en ik ben niet alleen een toegewijde echtgenoot en vader, maar ook een gepassioneerde coach en snookerliefhebber.

In mijn jeugd genoot ik van een succesvolle carrière als snookerspeler, met talloze overwinningen in België, Nederland en Engeland. Ik ben er trots op dat ik heb deelgenomen aan het WK U21 in 1993 in Reykjavik en de titel van Brabants kampioen in 1995 heb behaald. Tijdens mijn verblijf in Engeland heb ik waardevolle ervaring opgedaan door samen te werken met drie vooraanstaande Engelse coaches en het volgen van diverse snooker stages. Deze ervaringen hebben mijn inzicht vergroot, vooral op het mentale en persoonlijke vlak. Ik breng deze waardevolle kennis en expertise nu over naar mijn eigen coaching, om ervoor te zorgen dat mijn spelers niets tekortkomen.

Naast mijn snookerachtergrond heb ik gedurende 20 jaar een leidinggevende positie bekleed bij een KMO, waar ik waardevolle opleidings- en people managementvaardigheden heb ontwikkeld. Op latere leeftijd heb ik ook de filmschool succesvol afgerond, waar ik mijn medestudenten heb bijgeschoold in montage. Hierdoor heb ik extra ervaring opgedaan in het opzetten van opleidingsstructuren en het motiveren van mensen.

Sinds 2016 ben ik actief als snookercoach en begeleid ik een gevarieerd publiek, van beginners tot topspelers, jong en oud. Ik volg alle jeugdtoernooien in België en heb daardoor een uitstekende basis om een visie te ontwikkelen met betrekking tot jeugdontwikkeling. Ik begrijp de behoeften van jongeren en hun ouders en heb al jonge spelers begeleid op WK's en internationale toernooien. In 2019 heb ik mijn Level 1 coachingcertificaat behaald bij Chris Henry.

Mijn benadering begint altijd bij de persoon achter de speler. Ik streef er altijd naar om een sterke connectie met mijn spelers op te bouwen, omdat ik ervan overtuigd ben dat hoe beter ik hen begrijp, hoe beter ik hen kan helpen. Het vermogen om goed te luisteren, lichaamstaal te lezen en empathie en geduld te tonen, zijn daarbij van essentieel belang. Ik bied elke speler een persoonlijke benadering en probeer hen niet te vormen volgens een vast "handboek". Samen schrijven we het boek dat het beste past bij de individuele speler.

Naast het technische en tactische aspect van snooker besteed ik veel aandacht aan de mentale aspecten. Ik werk aan het beheersen van gedachten en stress. De technieken die ik toepas, zijn gebaseerd op neurowetenschappelijk onderzoek.

Ik bied doelgerichte oefeningen die zijn afgestemd op het niveau van elke speler. Hoewel ik niet kan garanderen dat elke speler een kampioen wordt, ben ik ervan overtuigd dat ik het beste in hen naar boven kan halen. Mijn missie is om snookerplezier te bieden, te werken aan een positief zelfbeeld en ervoor te zorgen dat spelers zelfverzekerd zijn in hun spel. Ik sta garant voor een kwalitatieve en leerzame ervaring.

Bedankt voor het bezoeken van mijn website!

Luk

"Conceive, believe, achieve"

Chris Henry Level 1 certified coach

bottom of page